Duurzaam * Persoonlijke Aandacht * Voorraad * Snelle service * Kindvriendelijke Artikelen * Inpakservice

Home » Informatie » Merken » Wat is Rory's Story Cubes?

Wat is Rory's Story Cubes?

Wat is Rory's Story Cubes? Of hoe gaat Rory's Story Cubes. Ik kan me voorstellen dat je dat afvraagt. Dit spel is uniek. Je hebt dobbelstenen met afbeeldingen erop. Dobbel de dobbelstenen en er komen verschillende afbeeldingen bovenop te liggen. Leg ze op een rij om het overzichtelijker te maken. En vertel een verhaal aan de andere medespelers. Maar in dat verhaal moeten wel de afbeeldingen die je ziet vernoemt worden. Zo leer je een verhaal vertellen, maar ook woorden gebruiken die al bekend zijn. Je mag je fantasie laten lopen. Heerlijk om het te doen en de leukste verhalen komen naar boven. Het is ook gezellig door de grappige teksten die worden vertelt. 

Hier een stukje van de bedenker zelf.

Er was eens…

…een spel die geboren werd uit een simpele observatie.

In 2004 besefte Rory hoeveel de meest eenvoudige beelden tot de verbeelding konden leiden.

Toen kreeg hij een idee: gebruik die afbeeldingen om verhalen te maken en uit te vinden.

Dat idee veranderde al snel in een spel en dat spel veranderde in dobbelstenen met symbolen. Zo kregen ze de naam: Rory’s Story Cubes.

Hun rol? Om te werken als kompas; een gids om de gekste en meest prachtige verhalen te verzinnen. Allerlei avonturen: fantasie, episch, magisch, buitenaards

Ouders, kinderen en zelfs leraren vonden honderden verhalen uit en niet lang daarna, in 2006, was er geen twijfel meer over de creatieve waarde van deze dobbelstenen. De eerste spellen werden verkocht.

In slechts een paar jaar tijd werden Rory’s Story Cubes beroemd in Europa en de Verenigde Staten. In 2016 is het gekocht door Asmodee waardoor Zygomatic studio’s nu verantwoordelijk zijn voor het laten stralen van dit merk.

Vandaag de dag zijn we overweldigd door de hoeveelheid creativiteit die uit dit spel komt. Verhalen van sprookjes, geschreven romans, getekende illustraties en gecomponeerde liedjes, allemaal als bewijs dat Rory zijn vruchten heeft afgeworpen. Rory’s Story Cubes is een spel dat een sleutel tot het vinden van inspiratie, om een stap verder te gaan in het vertellen en prachtige momenten vol emotie laat ervaren tijdens het samen spelen.