Duurzaam * Persoonlijke Aandacht * Voorraad * Snelle service * Kindvriendelijke Artikelen * Inpakservice

Home » Informatie » Merken » Wie of wat is Scala?

Wie of wat is Scala?

Wanneer je educatieve spellen verkoopt voor kinderen, dan kan het merk Scala niet ontbreken. Maar waar staat de uitgeverij Scala voor en wie zijn ze. Dat kunt u hieronder lezen.

Scala is een zelfstandige uitgeverij met als motto dat leren altijd leuker kan. Scala maakt vernieuwende kwaliteitsproducten over allerlei leergebieden. De uitgeverij richt zich op alle kinderen vanaf 4 jaar (en hun ouders) met leuke en leerzame producten voor school én voor thuis. De inhoud is basiskennis voor de rest van je (school-)carrière. Vormgeving en uitvoering maken ze geschikt voor alle leeftijden.
Scala geniet een uitstekende reputatie bij leerkrachten, intern begeleiders en remedial teachers in het basisonderwijs. Kinderen oefenen graag met de aantrekkelijke spelletjes die goed aansluiten bij de stof. Een Scalaspel brengt het vak op een uitdagende manier net even anders onder de aandacht van de leerling.

De uitgevers van Scala hebben jarenlange ervaring in het uitgeven van educatief materiaal en ontwikkelen alle lesmaterialen zelf, in sommige gevallen met behulp van auteurs. Alle uitgaven zijn toegesneden op het Nederlandse curriculum en de Nederlandse onderwijssituatie. Henriette Boersma en Janette Meijer deden samen meer dan 30 jaar ervaring op bij een van de grootste educatieve uitgeverijen. Ze ontwikkelden grote lesmethodes, leesboekpakketten, leerhulpen en speelleermateriaal. ´Leren kan altijd leuker´ werd hun motto en in 2005 besloten ze zich in hun eigen uitgeverij volledig te richten op producten waarbij de leukst mogelijke vorm van leren wordt nagestreefd.

Leuk hoeft niet altijd speels te betekenen, maar ook: stimulerend, succesvol, effectief, snel, doeltreffend. Dat leersucces steekt bij Scala-uitgaven in

  • sterke, intuïtieve structuur die overzicht en houvast biedt;
  • ondersteunende grafische vormgeving, waardoor de leerlingen precies weten waar ze mee bezig zijn;
  • duidelijke uitleg en instructie waardoor de leerlingen veel zelfstandig kunnen doen;
  • uitdagend niveau, in stapjes aangereikt, waardoor de leerlingen het beste uit zichzelf halen.

Daarom werken zowel leerlingen die meer hulp nodig hebben als leerlingen die meer uitdaging aan kunnen graag met Scala-uitgaven.