Duurzaam * Persoonlijke Aandacht * Voorraad * Snelle service * Kindvriendelijke Artikelen * Inpakservice

Home » Informatie » Merken » Wie of wat is Sunny Games?

Wie of wat is Sunny Games?

Het merk Sunny Games mag niet ontbreken bij educatieve spellen. Normaal speel je spellen tegen elkaar, maar met Sunny Games speel je samen om het doel van het spel te halen. Steeds meer mensen ontdekken dat ze deze manier van spelen wel erg leuk vinden. Altijd dat winnen van elkaar is ook niet leuk. In coöperatieve spellen ervaren spelers de kracht van samenwerking. Er is een gezamenlijk doel dat bereikt wordt door samen creatief te denken en strategische beslissingen te nemen. Er zijn geen tegenstanders; het spel zélf zorgt voor de uitdaging. De spelers proberen samen te winnen, maar ze kunnen ook allemaal verliezen! In tegenstelling tot de gangbare ‘competitiespellen’, stimuleren deze spellen vaardigheden als samenwerking, overleg en altruïsme. Kenmerkend voor coöperatieve spellen is de opbouwende, open sfeer die tijdens het spelen ontstaat.

Sunny Games is in 2004 onder de naam Zonnespel opgericht om het aanbod van samenwerkingsspellen in Nederland te vergroten. In de beginperiode werd dit bereikt door de spellen van de Canadese uitgever Family Pastimes te importeren en in Nederland te verspreiden. Inmiddels is Sunny Games uitgegroeid tot een Europese uitgever van 17 coöperatieve spellen, waarvan de meeste viertalig en sommige zelfs zestalig zijn uitgevoerd.

Al vanaf de oprichting werkt Sunny Games nauw samen met Earth Games. Earth Games geeft advies en levert materialen aan professionals binnen opvoeding en onderwijs. De missie van Earth Games is om kinderen meer in verbinding te laten zijn met zichzelf, elkaar en de aarde. Coöperatief spel is hierbij een belangrijk element.

Bij de ontwikkeling van nieuwe spellen kijkt Earth Games van begin tot eind mee. Dit zorgt ervoor dat onze spellen afgestemd zijn op de doelgroep en didactisch goed in elkaar zitten. Hun spellen worden dan ook veel gebruikt door leraren, therapeuten en kindercoaches.

Om de herkenbaarheid van samenwerkingsspellen te vergroten is het keurmerk ‘coöperatief spel’ ontwikkeld. De wereldwijd beschermde term coöperatief spel is nu gekoppeld aan de visuele symboliek van mensen die samen de wereld in stappen. Dit keurmerk is beschikbaar voor alle Europese spellen uitgevers die een coöperatief spel willen uitbrengen. Tegenprestatie is een donatie aan een fonds, waarvan de helft wordt gebruikt voor Europese promotie van coöperatief spel en de andere helft terugvloeit naar de Canadese grondlegger van het coöperatieve spelprincipe en eigenaar van het trademark.